Μαθήματα

Σύμφωνα με την κυβερνητική απόφαση, το Θέατρο Ελληνικών Χορών «Δόρα Στράτου» τροποποιεί το πρόγραμμα των εκπαιδευτικών δράσεών του -προληπτικά λόγω της επιδημίας του Κορωνοϊού – ως εξής:
Όλες οι εκπαιδευτικές δράσεις αναστέλλονται,

από Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

και  για 14 ημέρες

έως και την Τετάρτη 25η Μαρτίου 2020

Τονίζεται ότι έχουν ήδη ληφθεί μέτρα προστασίας, με την καθημερινή απολύμανση όλων των επιφανειών και των αντικειμένων κοινής χρήσης.

Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις για το ενδεχόμενο μιας νέας τροποποίησης του προγράμματός μας, αν παραστεί ανάγκη.


Σε αντίθεση με τα μαθήματα άλλων φορέων, απευθύνονται κυρίως σε ενήλικες – η μέση ηλικία είναι 35 ετών περίπου. Τα μαθήματα γίνονται στη μεγάλη κλειστή αίθουσα στο Λόφο Φιλοπάππου, όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Λειτουργούν περισσότερα από 30 τμήματα, που το καθένα διαρκεί μιάμιση ώρα (εκτός από τα τμήματα για παιδιά, τις Κυριακές και τα ειδικά μαθήματα , που διαρκούν μία ώρα). Διδάσκονται οι πιο διαδεδομένοι χοροί από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, φυσικά στην πιο γνήσια μορφή τους. Τα μαθήματα γίνονται από ειδικά εκπαιδευμένους Δασκάλους, χορευτές του συγκροτήματος, με πάνω από 500 παραστάσεις στο ενεργητικό του ο καθένας.
Το πνεύμα της διδασκαλίας είναι ότι ο χορός δεν είναι μόνο κίνηση. Μαζί με τις χορευτικές κινήσεις δίνονται ποικίλες πληροφορίες για την περιοχή, την περίσταση, τη μουσική, τη φορεσιά και άλλα στοιχεία που συνδέονται με τον εκάστοτε χορό. Στο τέλος κάθε χρονιάς όλοι οι μαθητές δίνουν παράσταση, με τους οργανοπαίχτες και τις φορεσιές του Θεάτρου. Ενδιάμεσα το κάθε τμήμα κάνει δικές του χορευτικές βραδιές..


Ενημερωτικό Εντυπο Μαθητού 2019-20

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 2019-20