Μαθήματα

Με την υπευθυνότητα, που επιβάλλει η τρέχουσα υγειονομική κατάσταση, την ευαισθησία μας για την υγεία των συνανθρώπων μας, αλλά και χωρίς να χάνουμε την αισιοδοξία μας για το μέλλον, ανακοινώνουμε την προσωρινή διακοπή λειτουργίας της Σχολής, λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού.

Η σχολή μας – η μεγαλύτερη και η πιο γνωστή στην Ελλάδα – που λειτουργεί αδιαλείπτως σχεδόν 40 χρόνια, θα λειτουργήσει αμέσως μόλις αυτό γίνει δυνατό, και σύμφωνα με τον προγραμματισμό της, ώστε να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της «στον κόσμο του Ελληνικού χορού». Οι ισχύοντες, λόγω της πανδημίας, όροι δεν επιτρέπουν, τελικά, την απρόσκοπτη λειτουργία της και την ποιοτική διεξαγωγή των μαθημάτων μας. Η ασφάλεια των μαθητών και των στελεχών μας είναι η προτεραιότητά μας.
Η 3η εκπαιδευτική ενότητα, ήταν κανονικά προγραμματισμένη από 1/3/2020 έως 24/5/2020. Ανεστάλη όμως στις 11/3/2020 (ΦΕΚ 783Β/2020), λόγω της πανδημίας. Άρα, εκ των πραγμάτων, η εκπαιδευτική αυτή ενότητα θεωρείται ως μηδέποτε γενόμενη.

Ελπίζουμε πολύ σύντομα αυτή η περιπέτεια να αποτελεί παρελθόν.

Η Διοίκηση και τα στελέχη εύχονται σε όλους καλή υγεία και προσβλέπουν σε ένα σύντομο επανιδείν.

25/05/2020


Σύμφωνα με την κυβερνητική απόφαση, το Θέατρο Ελληνικών Χορών «Δόρα Στράτου» τροποποιεί το πρόγραμμα των εκπαιδευτικών δράσεών του -προληπτικά λόγω της επιδημίας του Κορωνοϊού – ως εξής:
Όλες οι εκπαιδευτικές δράσεις αναστέλλονται,

από Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

και  για 14 ημέρες

έως και την Τετάρτη 25η Μαρτίου 2020

Τονίζεται ότι έχουν ήδη ληφθεί μέτρα προστασίας, με την καθημερινή απολύμανση όλων των επιφανειών και των αντικειμένων κοινής χρήσης.

Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις για το ενδεχόμενο μιας νέας τροποποίησης του προγράμματός μας, αν παραστεί ανάγκη.

10/03/2020


Σε αντίθεση με τα μαθήματα άλλων φορέων, απευθύνονται κυρίως σε ενήλικες – η μέση ηλικία είναι 35 ετών περίπου. Τα μαθήματα γίνονται στη μεγάλη κλειστή αίθουσα στο Λόφο Φιλοπάππου, όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Λειτουργούν περισσότερα από 30 τμήματα, που το καθένα διαρκεί μιάμιση ώρα (εκτός από τα τμήματα για παιδιά, τις Κυριακές και τα ειδικά μαθήματα , που διαρκούν μία ώρα). Διδάσκονται οι πιο διαδεδομένοι χοροί από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, φυσικά στην πιο γνήσια μορφή τους. Τα μαθήματα γίνονται από ειδικά εκπαιδευμένους Δασκάλους, χορευτές του συγκροτήματος, με πάνω από 500 παραστάσεις στο ενεργητικό του ο καθένας.
Το πνεύμα της διδασκαλίας είναι ότι ο χορός δεν είναι μόνο κίνηση. Μαζί με τις χορευτικές κινήσεις δίνονται ποικίλες πληροφορίες για την περιοχή, την περίσταση, τη μουσική, τη φορεσιά και άλλα στοιχεία που συνδέονται με τον εκάστοτε χορό. Στο τέλος κάθε χρονιάς όλοι οι μαθητές δίνουν παράσταση, με τους οργανοπαίχτες και τις φορεσιές του Θεάτρου. Ενδιάμεσα το κάθε τμήμα κάνει δικές του χορευτικές βραδιές..


Ενημερωτικό Εντυπο Μαθητού 2019-20

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 2019-20