Μαθήματα

Με χαρά, αλλά και με αγωνία, δεδομένης της πολύ ευμετάβλητης υγειονομικής πραγματικότητας, λόγω της τρέχουσας πανδημίας, η Σχολή ανακοινώνει την επαναλειτουργία της.
Οι όροι λειτουργίας της, που πάντα γίνονται με βάση τον κανονισμό της, αυτή τη φορά θα εμπλουτιστούν με τους νόμιμους υγειονομικούς όρους, αφού η ασφάλεια της υγείας των μαθητών και των στελεχών μας παραμένει πρώτη προτεραιότητά μας.

– Η Σχολή ανοίγει 24/9/2020.

– Επειδή ο αριθμός των εκπαιδευομένων ανά εκπαιδευτική ώρα στην αίθουσα θα είναι περιορισμένος, χωρίς δυνατότητα να αυξηθεί ούτε με έναν περισσότερο, θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας για το κάθε τμήμα

ΔΩΡΕΑΝ   ΜΑΘΗΜΑΤΑ     2020-21,     από 24 – 30/09/2020
Το δωρεάν μάθημα η Σχολή το προσφέρει με τον σκοπό ο εκπαιδευόμενος να αποκτήσει με προσωπική πείρα την εφαρμογή των κανονισμών λόγω Cοvid-19, κατά τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής του ώρας .

Δωρεάν μαθήματα στις ώρες των Πρωτοετών για τους καινούργιους εκπαιδευόμενους .
Ο καινούργιος εκπαιδευόμενος επιλέγει την ημέρα για το δωρεάν μάθημα.

Δωρεάν μαθήματα για τους εκπαιδευόμενους του εκπαιδευτικού έτους 2019-20.

Τα δωρεάν αυτά μαθήματα θα γίνουν μετά από συνεννόηση με τη Γραμματεία.
Για παράδειγμα :
Πρωτοετείς Δευτέρας 2019-20 , φέτος 2020-21 στην ώρα των Δευτεροετών Δευτέρας.
Δευτεροετείς Τρίτης 2019-20 , φέτος 2020-21 στην ώρα των Τριτοετών Τρίτης.
2ο επίπεδο  Τετάρτης 2019-20 , φέτος 2020-21 στην ώρα του 2ου επιπέδου Τετάρτης.

– Η συμμετοχή στο δωρεάν μάθημα δεν εξασφαλίζει προτεραιότητα για την εγγραφή στο τρέχον εκπαιδευτικό έτος που ξεκινά 01/10/2020.


Σε αντίθεση με τα μαθήματα άλλων φορέων, απευθύνονται κυρίως σε ενήλικες – η μέση ηλικία είναι 35 ετών περίπου. Τα μαθήματα γίνονται στη μεγάλη κλειστή αίθουσα στο Λόφο Φιλοπάππου, όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Λειτουργούν περισσότερα από 30 τμήματα, που το καθένα διαρκεί μιάμιση ώρα (εκτός από τα τμήματα για παιδιά, τις Κυριακές και τα ειδικά μαθήματα , που διαρκούν μία ώρα). Διδάσκονται οι πιο διαδεδομένοι χοροί από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, φυσικά στην πιο γνήσια μορφή τους. Τα μαθήματα γίνονται από ειδικά εκπαιδευμένους Δασκάλους, χορευτές του συγκροτήματος, με πάνω από 500 παραστάσεις στο ενεργητικό του ο καθένας.
Το πνεύμα της διδασκαλίας είναι ότι ο χορός δεν είναι μόνο κίνηση. Μαζί με τις χορευτικές κινήσεις δίνονται ποικίλες πληροφορίες για την περιοχή, την περίσταση, τη μουσική, τη φορεσιά και άλλα στοιχεία που συνδέονται με τον εκάστοτε χορό. Στο τέλος κάθε χρονιάς όλοι οι μαθητές δίνουν παράσταση, με τους οργανοπαίχτες και τις φορεσιές του Θεάτρου. Ενδιάμεσα το κάθε τμήμα κάνει δικές του χορευτικές βραδιές..


Ενημερωτικό Εντυπο Μαθητού 2019-20

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 2020-21