Μέλη

Μέλη του ιστορικού σωματείου “Ελληνικοί Χοροί – Δόρα Στράτου” είναι επίλεκτα άτομα που με την επιστημονική, επαγγελματική ή άλλη τους ιδιότητα έχουν προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στο σωματείο.

Τα μέλη του Σωματείου, όπως ο Πρόεδρος και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, δεν αμείβονται για τις υπηρεσίες τους. Μεταξύ των μελών συγκαταλέγονται ερευνητές με ιδιαίτερο κύρος στον χώρο της μελέτης του παραδοσιακού πολιτισμού, στην πλειοψηφία τους καθηγητές ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων.

Το Σωματείο διοικείται από 7μελές διοικητικό συμβούλιο που εκλέγεται κάθε 3 χρόνια. Ο πρόεδρος του Δ.Σ. ασκεί την καθημερινή διοίκηση, εκπροσωπεί και δεσμεύει το Σωματείο.

Από το 1987 πρόεδρος του Δ.Σ. εκλέγεται ο Αλκης Ράφτης, απόφοιτος τεσσάρων πανεπιστημίων, που έχει διατελέσει καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών και του Πανεπιστημίου των Παρισίων. Είναι πρόεδρος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID της UNESCO, της επίσημης οργάνωσης για όλα τα είδη χορού σε όλες τις χώρες του κόσμου. Μιλάει έξι γλώσσες και έχει δημοσιεύσει πάνω από 20 βιβλία και πολλά επιστημονικά άρθρα για τον χορό σε διάφορες γλώσσες. Αναγνωρίζεται διεθνώς σαν ένας από τους κορυφαίους ειδικούς στον χώρο της ιστορίας του χορού.

Τα μέλη του Δ.Σ. για την περίοδο 2012-2015 είναι:

Πρόεδρος: Δρ. Αλκης Ράφτης, πρώην Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών και Πανεπιστημίου Παρισίων

Αντιπρόεδρος: Στέργιος Θεοχαρίδης, μηχανικός Πληροφορικής

Γεν. Γραμματέας:  Αγγελική Χριστοφιλοπούλου

Ταμίας: Αλέξανδρος Βαρουδάκης, Διευθυντής Υπουργείου Οικονομικών

Μέλος: Δρ. Σταύρος Γούτσος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών

Μέλος: Δρ. Ανθούλα Διαμάντη-Κηπιώτη, πρώην Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών

Μέλος: Δημήτρης Μήτσης, λαογράφος-συγγραφέας