Μαθήματα Ελληνικού Χορού

Σε αντίθεση με τα μαθήματα άλλων φορέων, απευθύνονται κυρίως σε ενήλικες – η μέση ηλικία είναι 35 ετών περίπου. Τα μαθήματα γίνονται στη μεγάλη κλειστή αίθουσα στο Λόφο Φιλοπάππου, όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Λειτουργούν περισσότερα από 30 τμήματα, που το καθένα διαρκεί μιάμιση ώρα (εκτός από τα τμήματα για παιδιά, τις Κυριακές και τα ειδικά μαθήματα , που διαρκούν μία ώρα). Διδάσκονται οι πιο διαδεδομένοι χοροί από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, φυσικά στην πιο γνήσια μορφή τους. Τα μαθήματα γίνονται από ειδικά εκπαιδευμένους Δασκάλους, χορευτές του συγκροτήματος, με πάνω από 500 παραστάσεις στο ενεργητικό του ο καθένας.

Το πνεύμα της διδασκαλίας είναι ότι ο χορός δεν είναι μόνο κίνηση. Μαζί με τις χορευτικές κινήσεις δίνονται ποικίλες πληροφορίες για την περιοχή, την περίσταση, τη μουσική, τη φορεσιά και άλλα στοιχεία που συνδέονται με τον εκάστοτε χορό. Στο τέλος κάθε χρονιάς όλοι οι μαθητές δίνουν παράσταση, με τους οργανοπαίχτες και τις φορεσιές του Θεάτρου. Ενδιάμεσα το κάθε τμήμα κάνει δικές του χορευτικές βραδιές.

Η αίθουσα μαθημάτων της σχολής

Μέχρι τώρα έχουν παρακολουθήσει τα μαθήματα αυτά περίπου 11.500 άτομα. Ορισμένα από αυτά έχουν μεταπηδήσει στο χορευτικό συγκρότημα του Θεάτρου ή έχουν στελεχώσει άλλα συγκροτήματα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Θέατρο Δόρα Στράτου Αρακύνθου 33, Λόφος Φιλοπάππου, ΤΚ 117 41
Phone: (30)210.921.4650 – (30)210.921.2866 (ώρες μαθημάτων)

Αρχαία Όρχηση

Αρχαία όρχηση

Μαθήματα αρχαϊκής ελληνικής όρχησης

Μουσικοκινητική αγωγήΜουσικοκινητική αγωγή

Μαθήματα Μουσικοκινητικής Αγωγής Orff

ΚέντημαΚέντημα

Μαθήματα ελληνικού παραδοσιακού κεντήματος

Summer coursesSummer Courses

Σεμινάρια για την καλοκαιρινή περίοδο

Τα νέα μας


dora-stratou-entrance